Erzsébet
1 °C
4 °C

Gyermeksíróversenyt rendeztek Tokióban

2013.04.30. 14:52

Gyermeksíróversenyt rendeztek a tavaly született gyermekeknek Tokióban. A síró szumó elnevezésű esemény a csecsemők egészséges nevelkedését ünnepli. A helyi turisztikai hivatal által rendezett versenyt természetesen a leghangosabb kisgyermek nyeri.

A híres Szenszodzsi templomban tartott versenyen idén 114 egyéves gyermek indult, akik kiütéses rendszerben egy szumóringben, egy-egy birkózó karjaiban küzdenek egymással. A mérkőzések során a birkózók feladata, hogy minél hangosabb és hosszabb sírásra késztessék a gyermekeket. Ennek érdekében morcos vagy fenyegető tekintetet, grimaszokat vetnek be, természetesen bántani tilos a gyermekeket.

Ha a gyermekeknek kevés a grimasz, ijesztő maszkokat vesznek fel a birkózók. Sokszor ennek ellenére is inkább csak nevetgélnek a csecsemők, mint hogy sírnának. A 400 éves hagyomány azon alapul, hogy az erős tüdő fontos ahhoz, hogy a gyermekek egészségben nőjenek fel. A versenyre nevező szülők abban bíznak, hogy a szumó jó egészségben tartja gyermekeiket és elűzi mellőlük a gonosz szellemeket.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?