Árpád
-2 °C
4 °C

Védte a melegeket, kitagadta az egyház

2013.04.30. 07:57

A brazil katolikus egyház kiközösített egy papot, aki nem volt hajlandó visszavonni a homoszexuálisokat támogató kijelentéseit.

„Roberto Francisco Daniel atya többé nem celebrálhat misét, mert az egyház kiközösítette” – közölte a Sao Paulo állambeli Bauru egyházmegye, amely egyszersmind kezdeményezte a római Kúriánál a papi rendből való elbocsátását.

A 48 éves pap, akit a hívek csak Beto atyaként emlegettek, azzal vonta magára a helyi közösség haragját, hogy az interneten – többek között a Youtube fájlmegosztóra feltöltött videofelvételen – arról beszélt: nem helyes, ha az egyház különbséget tesz ember és ember között pusztán a nemi irányultság szerint. A papot eretnekséggel és a felszentelésekor tett eskü megszegésével vádolták.

Beto atya szerint a katolikus egyház képmutató, és szembe kellene néznie „az új realitásokkal”. Elmondta, lehetetlenné vált számára, hogy „megélje az evangéliumot egy olyan intézményben, amelyben nem tisztelik a gondolat és a vélemény szabadságát”.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?