Megtalálták a tajgán az eltűnt gép roncsait

2013.05.05. 09:39

Megtalálták az oroszországi Szverdlovszk megyében az egy évvel ezelőtt lezuhant An-2-es repülőgép roncsait, írja vasárnap az Izvesztyija című napilap. Az újság úgy értesült, hogy a gép roncsait egy nehezen megközelíthető mocsaras területen találták meg, néhány kilométerre Szerov városától.

A gép tavaly június 11-én tűnt el, fedélzetén 12 utassal és a pilótával. A kisgép engedély nélkül szállt fel Szerovból. Hónapokon át keresték a roncsokat a sűrű tajgában, több mint egymillió négyzetkilométert fésültek át, de csak más légi járművek, egy ugyanilyen An-2-es és egy Mi-8-as helikopter roncsaira bukkantak. A kutatást november 13-án abbahagyták.

A roncsokat most két vadász találta meg, ők értesítették a hatóságokat. A Szverdlovszki területi rendőrség szerint alaptalanok a vádak a kudarcot vallott mentőalakulatokkal szemben, mivel a gép olyan területre zuhant, amelyen még a tajgát jól ismerő vadászok is csak nehezen fedezték fel a roncsokat.

A mentőalakulat 11 ember maradványaira bukkant a helyszínen. A kutatást folyatják. A helyszínre szakértők érkeztek, hogy a csontokat összeszedjék, és azonosításra Jekatyerinburgba szállítsák. A rokonok egy része is a Szerov közeli erdős-mocsaras területre utazott.

Az eltűnt gép a cseljabinszki Avi Zov légitársaságé volt. Utasai feltehetően kirándulásra indultak a tajgába. A hatóságok repülésbiztonsági szabályok megszegése miatt eljárást indítottak.  • Hírek
  • Hírek