Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Iszlamisták forgatták fel Dakka belvárosát

2013.05.06. 09:45

Gumilövedékekkel, gumibotokkal és kábítógránátokkal oszlatott fel a rendőrség egy iszlamista tüntetést a bangladesi fővárosban, Dakkában, írja a BBC. Az összecsapásokban legalább huszonketten meghaltak, és több százan megsérültek.

A Hefajat-i-Iszlam nevű iszlamista csoport körülbelül félmillió támogatója tüntetett a belvárosban az iszlám erősebb politikai befolyásáért. A demonstrálók autókat és boltokat gyújtottak fel, miközben a hitetlenek halálát követelték. A város legnagyobb mecsetje körül igazi csatatér alakult ki, amikor a köveket dobáló tüntetőkre gumilövedékkel, gumbotokkal és könnygázzal támadtak a rendőrök.

Egyes források szerint a csoport háromezer kisbuszt és egyéb járművet bérelt fel, hogy vidékről is felutaztassa támogatóit. A tüntetők vasárnap a város több főútját eltorlaszolták, elszigetelve Dakkát az ország többi részétől.

A rendőröknek hétfő kora reggelre sikerült kiűzniük a demonstrálókat az üzleti negyedből, de továbbra is keresik a környező épületekben bujkáló iszlamistákat.