no

Saját motorcsónak ölt családtagokat

2013.05.06. 20:08 Módosítva: 2013.05.06. 20:31

Motorcsónak-balesetben életét vesztette a brit BSkyB médiacsoport értékesítési igazgatója. A szerencsétlenségben meghalt az 51 esztendős Nicholas Milligan nyolcéves leánya is, Emily. Milligan felesége, Victoria és négyéves fia, Kit életveszélyes, 10 és 12 éves lánya, Olivia és Amber könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a Guradian. A kisfiúnak valószínűleg amputálni kell a lábát.

A baleset a délnyugat-angliai Cornwall északi partjai előtt történt. A család a hétfői angliai munkaszünettel kiegészült háromnapos hétvégét töltötte környékbeli nyaralójában, és motorcsónakjukkal kirándulásra indultak, ám a jármű egy élesebb kanyarvétel során meredeken megdőlt, és mindegyik utasa a vízbe esett.

A vezető nélkül maradt hajó ezután nagy sebességgel körözni kezdett, és eközben átgázolt a családon.

Irányíthatatlanul köröz Miligan motorcsónakja

A nagy teljesítményű motorral felszerelt hajót végül egy vízisíoktató állította meg. Charlie Toogood saját motorcsónakjával az elszabadult, üresen körbe-körbe száguldó hajó mellé manőverezett, átugrott annak fedélzetére és leállította a motort. Két kajakos is a család segítségére sietett.

A férfinak mindene volt a család, a közelben építette fel álmai házát, mondta el sajtótájékoztatón a férfi bátyja.

A hétfői rendőrségi közlemény szerint a vizsgálat elsődlegesen arra összepontosít, hogy miért nem működött az a mechanizmus, amelynek a vezető vízbe esése esetén automatikusan le kellett volna állítania a csónak motorját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport