Kétéves sofőr okozott balesetet Linzben

2013.05.07. 13:06

Egy kétéves kisgyerek mászott a vezetőülésbe az ausztriai Linzben, elindította az autót, és balesetet szenvedett, írja a kurier.at nyomán a kisalfold.hu. Az autó átszakította a kerítést és három métert zuhanva fejjel lefelé állt meg. Csak két gyerek ült az autóban, anyjuk felügyelet nélkül hagyta őket, ellene eljárást indított a rendőrség.

A huszonnyolc éves anya a környékbeli lovardában látogatta meg barátnőjét. Az anyuka, Victoria H. hazainduláskor először az egyéves Alexandert kötötte be gyerekülésbe, majd a kétéves Sebastiant ültette mellé. Ekkor hagyta a gyerekeket felügyelet nélkül, visszament beszélgetni a barátnőjével. A nagyobbik fiú kicsatolta a biztonsági övét és előremászott a vezetőülésbe, majd beindította az autót. A felgyorsult városi terepjáró átszakította a kerítést, és három métert zuhant. A balesetben senki sem sérült meg.

„Épp le akartam parkolni a kocsimmal, mikor puffanást és sikolyt hallottam a szomszéd felől” – mondta Hans Feirer, az eset szemtanúja. A mentők éjszakai megfigyelésre benntartották a gyerekeket a kórházban, majd hazaengedték őket. Az anya ellen gondatlanságért indult eljárás.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport