Lövöldözés New Orleansban

2013.05.12. 22:48 Módosítva: 2013.05.13. 07:08

A New Orleans-i rendőrség főfelügyelője, Ronal Serpas beszámolója szerint legalább tucatnyi embert lőttek meg egy anyák napi parádén. A legutolsó jelentések szerint 19-en sérültek meg. Egy tízéves fiú és egy tízéves kislány is az áldozatok között van, ők kisebb sebesüléseket szereztek. Többen a visszapattanó lövedékektől sebesültek meg . mások a lövöldözés miatt kitört pánikban. Két embert meg kellett műteni. Háromnak súlyos az állapota.

2013-05-12T211831Z 1419572711 GM1E95D0ED701 RTRMADP 3 USA-SHOOTI
Fotó: Fox 8 News/Handout via Reuters

Az anyák napi felvonuláson mintegy négyszázan vettek részt, és a felvonulók között szétszóródva voltak rendőrök is. Az ünnepi menet körülbelül három háztömbnyire nyúlt el, egy rézfúvós zenekart követve. A lövöldözés egy kereszteződésnél történt.  

  Az egyik szemtanú a WDSU-nak azt nyilatkozta, hogy amikor a lövések eldördültek, mindenki rohangálni kezdett; ezután még tíz-tizenöt lövést hallott. A NOLA riportere ezzel szemben arról ír, hogy hat-hét lövést hallott; úgy látta, ketten megsérültek, és legalább hárman elestek

A tömegben legalább tíz rendőr volt, amikor kitört a lövöldözés, ők megpróbálták uralni a helyzetet. Elmondásuk szerint legalább két különböző fegyverből lőttek, de három személyt is gyanúsítottnak tartanak; ők a Claiborne Avenue felé menekültek.

A rendőrség egyelőre senkit se vett őrizetbe, de 2500 dolláros jutalmat ígért a nyomravezetőnek. Az FBI helyi kirendeltségének vezetője közölte, hogy nem terrorcselekmény történt, az incidens utcai erőszaknak tekinthető.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport