18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Életfogytiglannal úszta meg a horrorklinika szülésze

2013.05.15. 08:11

Két egymást követő életfogytiglani büntetés letöltésére ítélte a bíróság Kermit Gosnell philadelphiai orvost, aki abortuszklinikáján ollóval „nyisszantotta el” az élve született magzatok gerincét. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a 72 éves férfi élete hátralevő részét már biztosan börtönben tölti – írja a Daily Mail.

Gosnellre az ügyészség korábban halálbüntetést kért, azonban a vádlott később egy vádalku keretében lemondott a fellebbezési jogáról, ezért úszta meg tényleges életfogytiglannal.

A férfit három kisbaba megölésében, valamint egy 41 éves nepáli menekült, Karnamaya Mongar halálának okozásában találták bűnösnek. Utóbbit abortusza után túlnyugtatózták, ebbe halt bele, ezért ebben az esetben nem szándékos, hanem gondatlanságból okozott emberölés miatt ítélték el Gosnellt.

kermit gosnell
Fotó: Philadelphia Police Department

A három kisbabát a bíság A, C és D néven emlegette a tárgyalásokon. "A" baba volt az, akiről a gerince elvágása előtt Gosnell a klinika egyik alkalmazottja szerint így viccelődött: „olyan nagy, hogy akár a buszhoz is kikísérhetne”. "C" baba több tanú beszámolója szerint már a karját is mozgatta, mielőtt Gosnell megölte, "D" baba pedig a klinika egyik mosdójában született, és próbált kijutni onnan, mielőtt az egyik dolgozó vele is végzett.

Gosnell ügyvédje, Jack McMahon azt mondta, hogy csalódtak az ítéletben, ugyanakkor úgy látja, hogy az esküdtszék „nyilvánvalóan nagyon komolyan vette a munkáját... és figyelembe vette a bizonyítékokat”. A hét nőből és öt férfiból álló esküdtszék öt hetet töltött a tanúvallomások meghallgatásával.

Újra fellángolt az abortuszvita

A vizsgálatok feltárták, hogy Pennsylvania állam hatóságai 15 éves késésben voltak az abortuszklinikák ellenőrzésével. Az egészségügyért felelős állami csúcstisztviselőt kirúgták, és azóta szigorúbb ellenőrzést vezettek be.

Az ügy az amerikai abortuszvitát is felszította, mivel mind a magzati jogok védelmezői, mind a női önrendelkezés hívei kapva kaptak az alkalmon. Az abortusz ellenzői szerint a történtek bepillantást engednek a művi vetélések csúf valóságába, a média pedig a liberális beállítottsága miatt nem tudósított az ügyről.

A másik oldal szerint viszont az eset épp arra világít rá, hogy mi történne, ha szigorítanának az abortusz szabályozásán: a bajba jutott nők pont Gosnelléhez hasonló, csak épp illegális klinikákon végeztetnék el a beavatkozást.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport