Videóra vették a halálos rendőrattakot

2013.05.16. 14:33

„Az első pár percben segítségért kiálltott, tulajdonképpen az életéért könyörgött” – mondta az egyik szemtanú, aki végignézte a halálos ütlegelést. Beszámolója szerint David Sal Silvát a kaliforniai Bakersfield rendőrei verték halálra, erről pedig több videófelvétel is készült – írja a New York Times.

A rendőrök gumibottal és kézzel ütötték az áldozatot, majd a földön fekve is megrugdosták. „Egy idő után már nem láttuk őt, annyi rendőr volt körülötte." A szemtanúk oda is kiáltottak a rendőröknek, hogy felvételt készítenek az esetről, de nem hagyták abba. Állításuk szerint később, még mielőtt elküldhették volna a felvételeket a sajtónak, nyomozók elkobozták a telefonjukat. A szemtanúk szerint ez teljesen jogszerűtlen volt, ezért pert is fontolgatnak.

A történtekből annyit lehet rekontruálni, hogy Silva a járdán feküdt, amikor valaki kihívta a rendőröket. A rendőrök felébresztették a férfit, ám akciójuk veszekedésbe torkollott. Egy idő után a szemtanúk azt látták, hogy a rendőrök sokszoros túlerőben vannak és verik a földön levő férfit.

Silva segítségért kiálltott, később viszont már mozdulatlanul feküdt a földön. a rendőrök mentőt hívtak, közben egyikük szívmasszázst adott a férfinek. Silva egy óra múlva meghalt a közeli kórházban. „Olyan volt, mint egy darab hús– mondta az egyik szemtanú a férfiről.

A sheriff az FBI segítségét kérte az eset kivizsgálásához. Összesen legalább nyolc rendőr vett részt a bántalmazásban, közülük hat szolgálatban maradhatott.

A rendőrség beszámolója szerint Silva nem működött együtt a hatóságokkal és ellenállt a letartóztatásnak. Az áldozat harminchárom éves, négy gyermek apja volt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport