Jusztina
10 °C
27 °C

A Notre Dame-ban lőtte fejbe magát

2013.05.21. 23:37

A párizsi Notre Dame-ban lett öngyilkos kedd délután Dominique Venner. A 78 éves történész szájába vett vadászpuskával lőtte fejbe magát,írja a BBC.

Venner az utóbbi időben a francia melegházasság ellen tüntető mozgalom egyik vezéralakja volt, élesen kritizálta a francia parlamentet, amelyik a múlt hónapban elfogadta a melegházasságot. Venner holtteste mellett talátak jegyzeteket, de egyelőre nem ismertették tartalmát. Az utolsó blogbejegyzése azonba utalhatott öngyilkosságra: „Új látványos és szimbolikus tettekre van szükség, hogy felébresszük az alvajárókat, az elkábított tudatúakat. Olyan időkbe léptünk, amikor a szavakat tetteknek kell követniük."

Az öngyilkosság pillanatában valószínűleg tele volt a 850 éves évfordulóját ünneplő Notre Dame. Venner egy táskában könnyen becsempészhette a fegyvert. A lövés után a rendőrség azonnal kiürítette a templomot.

A Notre Dame-ben évtizedek óta nem történt öngyilkosság, az oltárnál még senki sem halt meg, az ikertornyok valamelyikéből vetették le magukat a korábbi áldozatok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport