Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86% (353593 szavazat)

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1% (306608 szavazat)

Halálos lövöldözés a bostoni merénylet miatt

2013.05.22. 15:44 Módosítva: 2013.05.22. 15:44

Egy FBI-ügynök a floridai Orlandóban agyonlőtt egy férfit, akit korábban azért hallgattak ki, mert feltehetően kapcsolatban állt a bostoni merénylet elkövetőjével Tamerlan Carnajevvel, írja a boston.com. A csecsen férfi tüdőn szúrta kihallgatás közben az FBI egyik különleges ügynökét, aki ezért önvédelemből lelőtte őt.

A lap szerint a Szövetségi Nyomozó Iroda munkatársa szerdán reggel önvédelemből végzett a 27 éves, csecsen származású Ibragim Todasevvel. A hírt az FBI megerősítette, de további részleteket nem közölt az esettel kapcsolatban. Korábban kiadott közleményükben csak az áll, hogy az "erőszakos konfrontációt" a lövöldözésben meghalt Todasev kezdeményezte. Közben kiderült, hogy a kihallgatott csecsen férfi tüdőn szúrta az FBI ügynököt, aki ezért lőtt rá.

Todasev egy barátja, Khusn Tamariv a helyi WESH televíziónak elmondta, hogy az FBI kedden mindkettőjüket kihallgatta. A most elhunyt férfi és Carnajev ismerték egymást, mindketten ugyanazt a küzdősportot űzték, írja a lap.

A Carnajev-testvérek két pokolgépet robbantottak fel a bostoni maraton célvonalánál április közepén. A merényletben 3 ember meghalt és több mint 200 megsebesült. A rendőri hajtóvadászatot túlélő fiatalabb fiút terrorizmussal vádolják és akár halálra is ítélhetik. Az elmúlt hetekben több letartóztatás is történt az ügyben.