no

Két újabb ember őrizetben a brutális londoni gyilkosság ügyében

2013.05.23. 19:09 Módosítva: 2013.05.23. 20:08

A két támadó mellett egy 29 éves nőt és egy 29 éves férfit is őrizetbe vettek a rendőrök a Londonban szerdán meggyilkolt brit katona ügyében, jelentette be a Scotland Yard. Bűnrészességgel gyanúsítják őket.

Hat helyen tartottak házkutatásokat csütörtökön, de még folytatódik a nyomozás. A térfigyelő kamerák felvételeiből az is kiderült, hogy három rendőr lépett fel a támadókkal szemben, ketten lövéseket adtak le, egyikük pedig Tasert használt.

Lee Rigby
Lee Rigby

Közben kiderült, Lee Rigby dobos volt a Londonban szerdán brutálisan meggyilkolt brit katona, jelentette be a brit védelmi minisztérium. A 25 éves férfinak volt egy kétéves kisfia. A védelmi minisztérium közleménye szerint Rigby nagyon népszerű volt, mindenki szerette. Társai szerint mindig volt egy jó szava, folyamatosan mosolygott.

Rigby szolgált Afganisztánban, Németországban és Cipruson is. Afganisztánban többször is járt, géppuskásként szolgált.

Egy brit kormányzati forrás csütörtökön azt mondta a BBC-nek, hogy a Rigby meggyilkolásával gyanúsított mindkét férfit ismerték a biztonsági szolgálatok, de nem gondolták, hogy ilyen támadást terveznek.

A katonát autóval ütötték el, utána gyilkolták meg brutálisan. Ehhez machetét, bárdot és késeket használtak. A támadók ezután legalább húsz percet vártak, amíg a rendőrség megérkezett. Michael Adebolajo és társa is kórházban van, a kiérkező rendőrök lőtték le őket.

Barack Obama amerikai elnök csütörtökön mélységesen elítélte a megdöbbentőnek nevezett londoni támadást, amit szerinte semmi sem igazolhat.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport