Focipályán folytatódtak a svéd zavargások

2013.05.27. 09:50

Rendőrök avatkoztak közbe a svéd kupadöntőn vasárnap, miután a IFK Göteborg győzelmet ünneplő szurkolói a pályára rohantak a Djurgarden elleni mérkőzés után. A stockholmi arénában a vendégszurkolók görögtüzet dobtak a hazaiak táborába, de ülések is repkedtek. A biztonságiak közül egy ember fejsérülést szenvedett – írta a The Local svédországi portálja.

„Érthető a szurkolók ünneplése, de ami a pályán műveltek, az minden határon túlment” – nyilatkozta a biztonságiak vezetője.

Eközben Stockholm utcáin nyugodtabban telt az éjszaka az elmúlt hét külvárosi zavargásai után, a hatóságok szerint javarészt annak köszönhetően, hogy a rendőrség megnövelte a jelenlétét a sévd fővárosban. Igaz, a hideg és esős idő is hozzájárulhatott, hogy Kista és Flemingsberg negyedeiben az éjszaka csak egy-egy felgyújtott autóról érkezett jelentés.

Ugyanakkor 160 kilométerre Stockholmtól, a 107 ezer lakosú Örebröben három gépkocsit gyújtottak fel ismeretlenek, ami jelzi, hogy a döntően emigránsok lakta stockholmi külvárosokból a zavargások az ország más városaira is átterjedtek.