Nászmenet mellett robbantottak Bagdadban

2013.05.29. 23:55
Két pokolgépes merénylet történt szerda este az iraki fővárosban, a helyi média szerint a robbantásokban 26-an meghaltak és többtucatnyian megsebesültek.

A súlyosabb terrorcselekmény Bagdad Dzsihad nevű déli negyedében történt: egy öngyilkos merénylő röpítette levegőbe robbanóanyaggal megpakolt gépkocsiját, amikor elhaladt mellette egy nászmenet. A merényletben 16-an meghaltak és mintegy negyvenen megsebesültek. Az áldozatok többsége a nászmenethez tartozott.

Még egy merénylet történt a főváros egyik piaca mellett. Szinte egy időben robbant fel egy pokolgép és egy robbanóanyaggal megpakolt gépkocsi. Ebben a merényletben tíz civil halt meg, és több mint harmincan megsebesültek.

A helyi média arról is hírt adott, hogy az iraki terrorellenes hivatal emberei egy bagdadi olajterminál elleni terrorcselekményt hiúsítottak meg. A híradások szerint a készülő merényletről értesítették a hatóságokat, és a rendőröknek sikerült idejekorán lecsapniuk a merénylőkre. Mindnyájukat őrizetbe vették.

A Bagdadtól mintegy 60 kilométerre északra fekvő Baakubában is merénylet történt szerdán: pokolgép robbant egy futballpályán, és kioltotta két focista életét. A robbantásban 18-an sebesültek meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport