Erik, Alexandra
EUR 382,86 Ft
USD 364,13 Ft
9 °C
23 °C

Vályogházat talált el a drón

2013.05.29. 08:03

Amerikai drónról elindított rakéták megöltek hét embert szerdán Pakisztán északnyugati részén - közölték helyi biztonsági tisztségviselők. A drón egy vályogházat talált el egy faluban, amely 3 kilométerre van Mirámsáhtól, Észak-Vazirisztán körzet székhelyétől. A hét halálos áldozaton túl négy sebesült van. Nem lehet biztosan tudni, hogy az amerikaiak azokra mértek-e csapást, akikre szándékoztak.

Ez volt az első amerikai dróntámadás a május 11-i pakisztáni parlamenti választások óta, amelyeknek a kampányában az egyik fő téma volt, hogy Iszlámábád tiltakozása ellenére az Egyesült Államok rendszeresen támad feltételezett iszlamista lázadókat pilóta nélküli repülőgépekkel. Barack Obama amerikai elnök nemrég ígéretet tett arra, hogy Washington igyekszik ritkítani a pakisztáni dróntámadásokat, ezt Iszlámábád óvatos optimizmussal fogadta.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek