Fülöp, Evelin
EUR 395,11 Ft
USD 369,66 Ft
13 °C
27 °C

Három embert megölt egy amerikai drón

2013.06.08. 00:41 Módosítva: 2013.06.08. 01:11

Légicsapást hajtott végre egy pilóta nélküli amerikai repülőgép péntek este Pakisztánban, a támadásban hét ember meghalt, három megsebesült. Ez volt az első dróntámadás az országban azóta, hogy felesküdött az új miniszterelnök, Navaz Sarif, aki első beszédében az ilyen típusú csapások azonnali leállítását követelte. Pakisztánban sokan a nemzeti szuverenitás megsértésének tartják a szélsőséges fegyveresek elleni amerikai támadásokat.

A pénteki célpont egy épületegyüttes volt az afgán határ közelében, ahol amerikai támadások már több ízben értek tálib rejtekhelyeket. A drónról biztonsági források beszámolója szerint legalább két rakétát lőttek ki az épületekre, és az áldozatok száma magasabb is lehet. Tíz nappal ezelőtt egy pilóta nélküli amerikai gép egy tálib fegyveres csoportra mért légicsapást Pakisztánban, és megölte Váli ur-Rehman mollát, a tálibok második számú vezetőjét és hat további fegyverest.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás