Tibor
2 °C
8 °C

Istengyalázás miatt megöltek egy 15 éves fiút

2013.06.09. 17:29

Szíriában iszlamista fegyveresek a hit megsértése miatt meggyilkoltak egy 15 éves fiút - közölte vasárnap az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Csoportja.

A londoni székhelyű szervezet szerint a szélsőségesek szombat este hurcolták el Aleppóban a kávéárus fiút, aki összeverekedett egy másik emberrel. Amikor lefogták, kijelentette, hogy ha Mohamed próféta most leszállna az égből, nem ítélné el őt a verekedésért. A fegyveresek ezt a szóhasználatot istengyalázásnak minősítették, és megvesszőzték a fiút, majd az egyikük főbe lőtte nagy nyilvánosság előtt. A gyilkosságot a fiú szülei szeme láttára követték el. A megfigyelő csoport részvétét fejezte ki, és követelte a tettesek megbüntetését.

Aleppó Szíria második legnépesebb városa, és legfontosabb ipari központja. Több kerülete a lázadók kezén van. A kormányerők Kuszeir visszafoglalása után átfogó támadásra készülnek a térségben. A kormányhoz közel álló al-Vatan napilap szerint a hadsereg megkezdte nagy erők átcsoportosítását Aleppó tartományba, és csatát készül vívni a városban és környékén. Aleppóért egy éve folyik a harc.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport