Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

67 milliárdot utalt át tévedésből

2013.06.11. 10:59

Egy fáradt német banki alkalmazott rádőlt álmában a billentyűzetre, és 62 euró 40 cent helyett 222 milliót, tehát 67 milliárd forintnak megfelelő összeget utalt el. Az eset a Deutsche Bank Frankfurt am Main-i irodájában történt – írja a Huffington Post. Az utalás egy nyugdíjas számlájáról történt volna, de a bank gyorsan észrevette és kijavította a hibát.

Az alkalmazott kollégáját, akinek ellenőriznie kellett volna a tranzakciót, kirúgták. A 48 éves férfi 21 évig dolgozott a banknál, megtámadta az ítéletet, és végül visszakapta az állását.

A bíróság megállapította, hogy az alkalmazottat túlterhelték, aznap 812 dokumentumot kellett átvizsgálnia. A bank nem tájékoztatta a sajtót arról, hogy az elszunnyadó kollégával mi történt, és arról sem, hogy a nyugdíjas értesült-e a rekord utalásról vagy sem.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek