Alajos, Leila
20 °C
36 °C

Betemetik az amstetteni rém pincéjét

2013.06.21. 16:45

Betemetik azt a pincét, ahol az amstetteni rémként is emlegetett Josef Fritzl negyed évszázadon át fogva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette saját lányát.

Mint arról a Kronen Zeitung című osztrák újság beszámolt, csütörtökön vonultak fel a munkagépek az amstetteni házhoz és elkezdték feltölteni betonnal a pincét. A bűncselekmény napvilágra kerülése után több mint öt éven át eldöntetlen volt az ingatlan sorsa, az eladása és a lerombolása egyaránt szóba került.

Walter Anzböck, a büntetőper után kijelölt felszámolóbiztos amellett volt, hogy többé senki se léphessen be a helyre, ahol a szörnyűségek történtek. Éppen ez valósul meg most - mondta Anzböck az újságnak. Hozzátette: mindez megegyezik a család akaratával.

2008-ban derült fény arra, hogy az amstetteni férfi csaknem 24 éven át házuk pincéjében bezárva tartotta és vérfertőző viszonyra kényszerítette a saját lányát, aki hét gyermeket nemzett neki. A súlyosan torzult személyiségű, de büntetőjogi szempontból beszámíthatónak ítélt Fritzlt 2009-ben életfogytig tartó, abnormális elítéltek számára fenntartott fegyházban letöltendő büntetésre ítélték.