Vilmos
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megerőszakoltak egy holland nőt a Tahrír téren

2013.07.01. 15:18

Az egyiptomi média tudósításai szerint egy holland újságírónőt pár napja egy csoport férfi megerőszakolt a kairói Tahrir téren, a tüntetések fő helyszínén. Az esetről az Egypt25 újságírónője, Dina Zakaria számolt be a Facebookon: szerinte a holland nő súlyos állapotban van, és kórházi kezelésre szorul.

Az esetet az állami kórház közleményben erősítette meg. Eszerint a nőt öten bántalmazták szexuálisan, ezért sebészeti ellátásra szorult, de már távozott a kórházból. A nőt az állami főügyész munkatársai is felkeresték, hogy rögzítsék a vallomását.

Egyiptomban a bántalmazás bűncselekménynek számít, a szexuális bántalmazás azonban nem. Az egyiptomi nőknek az YNetNews beszámolója szerint napi szinten kell számolniuk szexuális zaklatással, a forradalom alatt és után pedig több külföldi nőt is megerőszakoltak.

A szexuális zaklatás nem új jelenség Egyiptomban, azonban a változások láthatóbbá tették a jelenséget.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!