Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Szíriában lefejeztek egy ferences szerzetest

2013.07.02. 17:51

A hivatalos vatikáni hírügynökség megerősítette: megöltek egy 49 éves ferences szerzetest Szíriában. Sajtóértesülések szerint Francois Muradot június 23-án szír dzsihadisták ölték meg. Muradot azután végezték ki, hogy a Dzsabhat al-Núszra csoport tagjai elfoglalták a kolostorát.

A Catholic Online és a Huffington Post is belinkelt egy rossz minőségű amatőr videófelvételt, mely állítólag a szerzetes kivégzését mutatja be. Ezen az látható, hogy egy megkötözött férfi két társával törökülésben ül (a Catholic Online szerint ő Murad), körülöttük harcosok Allahot dicsőítik.

Miközben a férfinak egy konyhakéssel vágják el a torkát, többen közelhajolnak, hogy lefényképezzék, vagy felvegyék a kivégzést. Az oldal értesülései szerint Muradot álíltólag azzal vádolták meg, hogy együttműködött Aszad rendszerével.

Murad egyébként rögtön felszentelése után kezdte el felépíteni az említett kolostort. Pierbattista Pizzaballa szentföldi ferences kusztosz (rendfőnök) a következőket írta az esetről: „Imádkozzunk, hogy ez a képtelen és szégyenteljes háború hamar véget érjen, és Szíria népe újra rendes életet tudjon élni.″