Bernát, Felícia
EUR 384,28 Ft
USD 364,00 Ft
7 °C
31 °C

220 milliárd dollárba kerül Amerikának a másnaposság

2013.07.07. 12:43

A túlzott alkoholfogyasztás több mint 220 milliárd dollárjába kerül évente az Egyesült Államok gazdaságának - írja egy intézet kutatására hivatkozva a Gawker. Az Atlantic azt is kiszámolta, hogy a számok alapján egyetlen ital 1,9 dollárnyi kárt okoz a gazdaságnak.

Az összesen 220 milliárd dolláros kár 72 százalékát - mintegy 160 milliárd dollárt - a rosszabb munkahelyi teljesítmény okozza az alkoholfogyasztást követő munkanapokon. Ugyanakkor a kutatás azt is megállapítja, hogy az összes alkohollal összefüggő kár mintegy háromnegyedéért az alkalmi masszív alkoholfogyasztók mindössze 15 százaléka felelős.

A károk 42 százalékát az állam kénytelen viselni, azonban majdnem ugyanennyit, 41,5 százalékot, vagyis 92,9 milliárd dollárnyi kárt közvetlenül az alkoholfogyasztók vagy a családtagjaik szenvednek el.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás