Gázvezetéket robbantottak Egyiptomban

2013.07.07. 11:42

Felrobbantottak egy gázvezetéket vasárnap hajnalban Egyiptomban a Sínai-félszigeten, a detonációban senki sem sérült meg - jelentette a MENA egyiptomi állami hírügynökség. Feltehetően radikális iszlamisták állhatnak a merénylet mögött.

A gázvezeték, amelyen Jordániába szállítanak földgázt, már legalább tízszer volt merénylet célpontja azóta, hogy 2011-ben népfelkeléssel megdöntötték Hoszni Mubarak egyiptomi elnök hatalmát. Ezúttal a csővezeték el-Arís várostól északra eső szakaszánál robbantottak. Szemtanúk szerint a detonáció következtében fellobbanó lángokat 50 kilométerről is látni lehetett.

Keményvonalas iszlamisták több súlyos merényletet is elkövettek a Sínai-félszigeten azóta, hogy szerdán a hadsereg megfosztotta hatalmától Mohamed Murszi elnököt, az iszlamista Muzulmán Testvériség politikusát.

Péntek óta szerte a Sínai-félszigeten lőfegyveres és rakétatámadásokat hajtottak végre rendőrőrsök és katonai ellenőrzőpontok ellen. El-Arísban fegyveres támadók pénteken megöltek öt rendőrt egy kormányhivatalnál. Szombaton ugyanitt fegyveresek behatoltak a kormányzati hivatalba, és kitűzték a Muzulmán Testvériség zászlaját.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport