László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Torontót ellepte a víz

2013.07.09. 06:12 Módosítva: 2013.07.09. 12:14

Heves esőzések miatt  víz alá került hétfő este Toronto: Kanada legnagyobb városában leállt a metróközlekedés, a város utcáit néhol kétméteres víz lepte el, háromszázezren maradtak áramszolgáltatás nélkül. Meteorológusok szerint Toronto környékén néhány óra leforgása alatt 90 milliméter csapadék hullott, ez több mint egyhavi átlagnak felel meg, írja a BBC.

Több százan autóikban rekedtek az ablakmagasságig érő vízben, míg több ezren a víz fogságában veszteglő vonatokon várakoznak. A helyi média híradásai szerint egy bajba került kétszintes személyvonat alsó ülőssorait teljesen ellepte a víz, ezért a több mint ezer utas a felső emeletre menekült. Órákon át menekítették ki őket gumicsónakokkal az elázott szerelvényből. Egyes metróállomásokat is elöntötte a víz, ezért a metróhálózat nagy részén nem közlekednek a szerelvények.

A Go Transit regionális közlekedési vállalat közlése szerint a vihar következtében a vágányok egyes részei több vonalon teljesen víz alá kerültek. Azt javasolták, hogy az utasok a vasút helyett keressenek alternatív közlekedési módokat.

A helyi hírtelevízió híradása szerint az Ontario-tó partján fekvő 2,6 milliós nagyváros egyik külvárosában, Mississauga-ban 700 ezer embert érint az áramkimaradás, de más külvárosok egyes részei is sötétségbe borultak. Áramkimaradás miatt járatokat kellett törölni egy torontói reptéren.

Autóval az árvízben

A hatóságok arra kérték a város lakóit, hogy ha tehetik, ne hagyják el otthonaikat. Rob Ford polgármester azt mondta, hogy mindent megtesznek, de figyelmeztetett, hogy újabb esőzések várhatóak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!