János, Pál
19 °C
34 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Twitter kicsevegte az antiszemitákat

2013.07.12. 12:57

Felfedte a Twitter a francia igazságszolgáltatás kérésére azokat a bloggereket, akikhez antiszemita bejegyzések voltak köthetők.

A mikroblogoknak helyt adó portált üzemeltető cég azután szánta el magát az adatok átadására, hogy a Twitter ellen eljárás indult egy 2012 októberében regisztrált antiszemita álnév és az ahhoz kapcsolódó bejegyzések miatt. Az "unbonjuif est un juif mort" (a halott zsidó a jó zsidó) álnév mögött rejtőző valós személy adatainak kiadására a Twittert a párizsi legfelsőbb bíróság januári döntése is kötelezte.

A hatóságokhoz a Franciaországi Zsidó Diákok Uniója (UEJF) más egyesületekkel közösen fordult az antiszemita bejegyzések miatt. Az UEJF márciusban 50 millió dollárra perelte be a céget, az összeget egy holokauszttal foglalkozó alapítványnak ajánlva fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!