Lopott emailekkel csalt az amerikai hökös

2013.07.18. 10:11

Az egész 2011-ben kezdődött, amikor az akkor húszéves Matthew Weaver megtudta, hogy a hallgatói önkormányzat elnöke nyolcezer dolláros ösztöndíjat kap, ami majdnem kétmillió forint. Ezután Weaver, aki egy kaliforniai egyetemre járt, 2012-ben elcsalta a választásokat: több mint 740 diák emailjének jelszavát szerezte meg, és ezek közül végül 630-at használt arra, hogy saját magára szavazzon.

Az ABC News szerint a jelszavakat hardveres keyloggerrel szerezte meg, ami egy kis egycentis műanyagdarab, amit a billentyűzet és a gép közé kell bekötni, és saját memóriájába rögzíti a szöveget, amit begépelnek.

Weaver végül tavaly március 15-én, szavazás közben bukott le – a választási oldal üzemeltetőinek feltűnt, hogy több mint 150 szavazat érkezett ugyanarról az IP-címről. További 259 szavazat szintén ugyanarról a címről jött.

A szervezők azonosították a címet, és kiderült, a gép az egyetem egyik tantermében van. Mikor kiértek, ott találták Weavert és egy másik diákot, és a táskájukban még a keyloggerek is ott voltak.

Weavert a bíróság tegnap egy év börtönre ítélte.  • Hírek
  • Hírek