Jóváhagyták a rabbik a kóser síkosítót

2013.07.18. 14:12

Kaliforniában rabbik vizsgálták meg a Wet márkájú síkosítót készítő, majdnem ötezer négyzetméter területű gyárat, és egyenként ellenőrizték, hogy valamennyi összetevő megfelel-e a kóser termékekre vonatkozó szigorú feltételeknek. A jóváhagyás eredményeképp megszületett az első olyan síkosító, amit orális szex közben is használhatnak az ortodox zsidók.

A Guardian úgy tudja, az új termékkategória születése mögött személyes történet áll: a gyártó Trigg Laboratories elnöke, Sean Smith nemrég tért át a zsidó hitre, miután egy izraeli nőt vett feleségül.

A kóser síkosítóra csak az előírásokat legszigorúbban követő ortodox zsidóknak van szükségük, nekik is csak orális szexhez. Külsőleg még ők is szabadon alkalmazhatnak tréfli (= nem kóser, az internet szerint ebből a szóból származik a tré szavunk!) termékeket, ezért nem kellett eddig sem külön kóser szappant, hidratáló vagy más gyógykrémeket gyártani. Sőt, még az ajkakra sem kell külön kóser rúzs vagy szőlőzsír.

Az orális szex során azonban könnyen lenyelhető a síkosító, ezt pedig már nem engedik a szabályok, ezért készítenek most belőle kóser változatot. Más kérdés, hogy a vallási vezetők között egyelőre arról sincs egyetértés, hogy rendes embernek egyáltalán szabad-e részt vennie orális szexben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport