Vádemelés Katalin hercegnő félmeztelen fotói miatt

2013.07.26. 09:24

Vádat emeltek az ellen a fotós ellen, aki vélhetően a félmeztelenül napozó Katalin hercegnőről készült fotókat csinálta tavaly Franciaországban. Az 1985-ben született francia fotóssal szemben már júniusban vádat emeltek, derült ki csütörtök este a nyomozással kapcsolatban jól értesült forrásokból. A hatóságok egy másik fotóssal szemben is eljárást folytatnak az ügyben, a fotókat közlő pletykalap, a Closer főszerkesztője, Laurence Pieau ellen pedig július elején emeltek vádat a képek miatt.

A lap szeptemberben hozta le a félmeztelen hercegnőről készült felvételeket. Katalin és férje, Vilmos herceg nem sokkal később a magánszféra megsértése miatt büntetőfeljelentést tett a Párizs közeli Nanterre ügyészségén. A Closer megtagadta, hogy közölje, ki készítette a fotókat.

A hercegi pár polgári eljárást is indított a képek további közlésének megakadályozására, és meg is nyerte az ügyet. A topless fotók megjelenése nagy botrányt kavart Nagy-Britanniában. Vilmos és Katalin egy magánbirtokon pihent Franciaországban, a fotókat nyilvánvalóan messziről, teleobjektívvel készítették. A képeket szeptemberben nemcsak a Closer közölte, hanem más európai pletykalapok is.  • Hírek
  • Személyi kölcsön