Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Adél
-3 °C
5 °C

Munka helyett szambázott a kínai oktatástudomány vezetője

2013.07.30. 15:53

Kénytelen volt megválni posztjától az országos oktatástudományi intézet vezetője Kínában, miután kiderült, hogy tanulmányútnak álcázta dél-amerikai útját, amelyre ráadásul feleségét is magával vitte - számolt be az esetről a Beijing News nevű újság keddi számában.

Jüan Cseng-kuo bukását figyelmetlenségének köszönheti. Július közepén ugyanis elhagyta aktatáskáját egy parkolóban, aki pedig megtalálta, a tartalmát átvizsgálva két régi repülőjegyre és egy Brazíliát és Argentínát érintő részletes útitervre lelt benne.

Mint kiderült, a 2011. december 3. és 12. közötti időtartamra szóló programban csaknem teljes egészében turisztikai látványosságok felkeresése szerepelt, mindössze tíz óra volt "munkának" nevezhető. Az útra a Jüan házaspárt öt alacsonyabb beosztású vezető is elkísérte.

Az alkalmi nyomozó azon nyomban közzé is tette az interneten felfedezését, amelynek következményeként Jüan kénytelen volt benyújtani lemondását. Utóbb bizonyossá vált, hogy a kormányzati szerv költségvetéséből fizették a 11 napos utat.  • Vennék
  • Hírek