Lelőttek egy 14 éves fiút a New York-i rendőrök

2013.08.04. 23:50

Lelőtt egy 14 éves fiút egy rendőr New Yorkban vasárnap kora reggel, miután a gyerek nem volt hajlandó eldobni a fegyverét rendőri utasításra, sőt, azzal a rendőrök irányába célzott, és újra lőtt – közölte a rendőrség. A fiú összesen négy alkalommal sütötte el fegyverét, legutoljára már a rendőri felszólítás után, de egyelőre nem tisztázott, hogy őket, vagy az általa üldözött férfit akarta-e eltalálni.

Az ügy előzménye, hogy a fiú az utcán egy 9 miliméteres automata fegyverrel lövöldözött egy férfira, aki próbált menekülni előle. A rendőrök felismerték a támadót, Shaaliver Douse-t. A rendőrök ekkor felfedték magukat, és utasították Douse-t a fegyver letételére. Ezt nem tette meg, ezért az egyik rendőr egy lövést adott le, amelyik a fiút az állán találta el. A helyszínen meghalt.

A lövöldözésről és a menekülő fiúról egy biztonsági kamera felvételt készített, ami azóta felkerült a netre is.

shaaliver douse 0804
Fotó: Handout

A New York Times szerint az intézkedő rendőrök újoncok voltak, egy hónapja kerültek ki az akadémiáról. Egyikük 26 éves és fehér, másikuk 27 éves és fekete. Előbbi húzta meg a ravaszt. A történtek hatására mindkét rendőr sokkos állapotba került, kórházba szállították őket.

A lelőtt fiú a rendőrség szerint a bronxi Nine banda tagja volt, korábban is kapták már el fegyverrel. Legutóbb egy rivális banda egyik 15 éves tagja elleni gyilkossági kísérlettel gyanúsították, azonban a vádat ejtették, mert nem volt elegendő bizonyíték a fiú ellen, az áldozat pedig nem tudta azonosítani támadóját.

Raymond W. Kelly rendőrkapitány egy sajtótájékoztatón elismerte: Shaaliver a legfiatalabb ember, akit a New York-i rendőrök valaha lelőttek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport