Emberevéssel kacérkodott a pedofil bábos

2013.08.05. 13:28

Egy keresztény tévécsatorna gyerekeknek szóló bábműsorát vezette, önkéntesként dolgozott több gyerekekkel foglalkozó szervezetnél, pizzát kínált a srácoknak, majd elvitte őket a misére – ilyesmikkel foglalkozott Ronald William Brown, amikor éppen nem Michael Arnett nevű barátjával levelezett arról, hogyan fojtanának és ennének meg kisgyerekeket.

Az 57 éves férfi egyedül élt egy lakókocsiban a macskájával, a floridai Largo nevű kisvárosban, és gyakran áthívta magához a környékbeli gyerekeket pizzázni. Halloween alkalmával egy vattacukorgépet is felállított az utcán, és egész éjjel édességgel kínálgatta a gyerekeket. A szomszédok mindig is furának tartották, de fogalmuk sem volt róla, hogy a túlzóan kedvesnek tűnő férfi szabadidejében gyerekkanibalizmusról fantáziál.

Pornóval bukott le

Ronald William Brown
Ronald William Brown

A rendőrség azonban nem beteges fantáziája, hanem a számítógépén tárolt gyerekpornó miatt figyelt fel Brownra. A férfi egyik netes ismerőse, Michael Arnett májusban bukott le gyerekpornó előállítása, terjesztése és birtoklása miatt. Arnett a nyomozóknak azt vallotta, hogy Brown megevett egy gyereket.

A két férfi közötti levelezések elemzéséből kiderült, hogy valóban beszéltek arról, hogy „megöljenek, darabokra szedjenek és megegyenek” egy kisgyereket, de „ez csak fantázia volt, sosem bántottam volna senkit” – vallotta Brown, aki a nyomozás szerint már ki is szemelte konkrét áldozatát, egy kisfiút a Gulf Coast-i gyülekezetből.

A két férfi többek között haldokló vagy halott kisgyerekekről küldözgetett képeket egymásnak, de Arnett azt is leírta, milyen íze lenne különböző emberi testrészeknek, ha megfőznék, vagy megsütnék őket serpenyőben. Brown azt tervezte, megfojtja áldozatát. Az egyébként Kansasben élő Arnett annyira beleélte magát a dologba, hogy elhatározta: Floridába utazik közös terveik kivitelezésére, de Brown nem válaszolt neki, mert nem akarta megvalósítani azokat az ötleteket, amikről a neten csevegtek.

Kétszer megúszta

Brown a szomszédokon kívül két alkalommal a rendőröknek is gyanússá vált, de egyikből sem lett eljárás. Egyszer egy közlekedési szabálysértés miatt állították meg, amikor az eljáró rendőr fiú alsóneműt talált az első ülések között. Brown azt mondta, a bábok öltöztetésére kellett neki a holmi.

2010-ben egy szomszéd hívta a rendőröket, aki gyanúsnak találta, hogy Brown fiúkat furikáz az autójával, de ebből sem lett letartóztatás.

Még a nyomozókat is megrökönyítette

„Mióta az ügynökségnél vagyok, nem láttam semmit, ami ennél hátborzongatóbb lett volna” – mondta Ross Feinstein, a Bevándorlási és Vámhivatal szóvivője a két férfi levelezéséről.

Brown mesterkedéséből a helyi lelkész sem vett észre semmit, ahogy egyik munkatársa is „igazi gentlemanként” jellemezte. Az áldozatnak kiszemelt kisfiú szüleit teljesen lebénította az eset, ugyanakkor nem tudni, maga a kisfiú értesült-e a Brownt ért vádakról.

Brown egykori tévéműsorának, a bábokkal előadott Joy Junctionnek az egyik epizódjában arról beszélt, miért bűn pornót nézni.

Ron and Marty

A nyomozóknak eddig nem sikerült bizonyítani, hogy Brown bántalmazott volna gyerekeket. A férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport