Alkohollal öltek az orosz bérgyilkosok

2013.08.08. 20:13

Halálos mennyiségű alkohol elfogyasztására kényszerítettek bérgyilkosok egy üzletembert az oroszországi Novoszibirszkben csütörtöki médiajelentések szerint. A 68 éves Jakov Hanyin holttestét még január 30-án találták meg egy garázs kapujában. Vérének alkoholtartalma meghaladta a 6 ezreléket.

Mint a hosszú hónapokig tartó nyomozás kiderítette, a főleg ingatlanüzletben érdekelt vállalkozót egy riválisa megbízásából három férfi összeverte, majd literszám itatták vele az alkoholt, míg az a halálát nem okozta.

A RIA Novosztyi orosz hírügynökség honlapja szerint az alkohollal végrehajtott gyilkosság megrendelője 50 ezer rubelt (340 ezer forintot) fizetett a bérgyilkosoknak. A három elkövetőt július végén, a megbízót – aki belvárosi ingatlanok megszerzése céljából likvidáltatta vetélytársát – augusztus elején, az ország elhagyására tett kísérlet közben tartóztatták le.

Jakov Hanyin a helyi zsidó közösség kiemelkedő alakja volt, novoszibirszki üzlethelyiségeken kívül aranybányái voltak Észak-Kazahsztánban – írta a RIA Novosztyi a helyi médiára hivatkozva.  • Hírek
  • Hírek