Gorbacsov halálhírét keltették

2013.08.08. 14:51

Az utolsó szovjet elnök, Mihail Gorbacsov halálhírét keltették hekkerek a RIA Novosztyi orosz hírügynökség német nyelvű Twitter oldalán. Az ügynökség perceken belül közbelépett és eltávolította a hamis üzeneteket, amelyek szerint Gorbacsov Jekatyerinburgban egy kávézóban halt meg, amikor egy független helyi politikussal találkozott.

„Hiába reménykednek, élek, és köszönöm jól vagyok” – közölte Mihail Gorbacsov, aki szerint a hekkerek „valamely hatóság utasításra járhattak el”. Miközben Gorbacsov, a „peresztrojka atyjaként” nagy megbecsülésnek örvend nyugaton, Oroszországban sokan őt teszik felelőssé a Szovjetunió összeomlásáért és az azt követő gazdasági és társadalmi káoszért.

A jelenlegi orosz vezetéssel és Vlagyimir Putyinnal sem jó a viszonya a volt szovjet vezetőnek. Gorbacsov többször is azt vetette az elnök szemére, hogy nem eléggé tiszteli a demokratikus játékszabályokat.

A támadás mögött álló személyek kiléte egyelőre nem ismert, az ügyészség és az orosz szövetségi biztonsági szolgálat, az FSZB is tud az ügyről. A 82 éves egykori szovjet elnök egészségi állapota romlik. Szóvivőjének közleménye szerint cukorbetegsége miatt június végén pár napot kórházban töltött.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport