Döntött a bíró, nem lehet Megváltó egy kisfiú

2013.08.12. 13:55

„Ő nem a megváltó, csak egy kisfiú” – indokolta egy Tennessee-i bírónő az ítéletét, amelyben Megváltóról Martinra változtatta egy hét hónapos kisfiú nevét, írja az  Independent. „Azt a nevet egyvalaki érdemelte ki, és azt az embert Jézus Krisztusnak hívták” – mondta a bírónő.

A fiú szülei azért fordultak a Cocke megyei törvényszékhez, mert nem tudtak megegyezni a gyerek utónevéről. A bíró úgy ítélt, hogy a gyerek neve Martin DeShawn McCullough legyen, amelyben mindkét szülő neve benne van, viszont nem szerepel benne a Megváltó név.

Az apa azt mondta, hogy az ítélet sokkolta őt, mivel nem azért akarta Megváltónak nevezni a gyerekét, mert az Istent jelent, hanem azért, mert egyedinek tartja a nevet és tetszik neki, ahogy a név passzol a másik két gyerekének nevéhez, akiket Micah-nak és Masonnek hívnak.

„Nem gondoltam volna, hogy egy bíró vallási nézetei miatt kell majd megváltoztatni a gyerekem nevét” – mondta az anya, aki szerint mindenkinek joga van ahhoz, hogy a neki tetsző nevet válassza a gyerekének.

A bírónő arra hivatkozik, hogy a gyereknek ilyen névvel problémás lehetett volna a főleg  keresztények által lakott Cocke-ban felnőni.  • Tippek
  • Árfolyam