Botond, Mózes
11 °C
21 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nem bírtak a húsevő baktériumok az elhízott brittel

2013.08.14. 16:34

A 39 éves Russell Kimble 170 kilósan került kórházba, hogy elvégezzenek rajta egy kis rutinműtétet. Egy tályogot kellett eltávolítani heréi közeléből, ám valahogy húsevő baktérium került szervezetébe. A kórokozó – amelynek halálozási rátája kezelés nélkül 73 százalékos – rendkívül agresszívan szaporodott: óránként két és fél centis sebességgel terjedt.

Az orvosok húsz operációt hajtottak végre a férfin, hogy kimetsszék testéből a baktériumtörzs fertőzte szöveteket, ezért 9 napig mesterséges kómában tartották. Volt, hogy azt hitték, a férfinak legfeljebb két órája van hátra életéből, végül azonban sikerült megállítani a fertőzés terjedését.

A férfi combjairól, hátáról, gyomortájékáról és ágyékáról öt centi vastagságban kellett eltávolítani a szövetrétegeket. Kimble hét hét után került ki a kenti Medway Maritime kórházból 32 kilóval könnyebben – adta hírül szerdán a The Daily Mirror című brit lap.