Szabolcs
20 °C
35 °C

Kakasviadalt tartott a román hercegnő

2013.08.17. 13:02

Pénteken bíróságon hallgatták ki Mihály elűzött román király lányát, mert a vád szerint amerikai férjével kakasvidalokat tartottak Oregon államban. A vád szerint a vidalokon feketén lehetett fogadni, a kaksviadal pedig állatkínzás.

A román hercegnő polgári neve Irina Walker, 60 éves, és egyike volt annak a 18 tizennyolc vádlottnak, akiket a 2012-13-ban tartott kakasvidalok megszervezésével gyanúsítanak. Magyarul Irén, román hercegnő a címe.

A Guardian megkereste telefonon a washingtoni román nagykövetséget, ahol tudtak a tárgyalásról, de csak annyit tettek hozzá a lap értesüléséhez, hogy a hercegnő Svájcban született.

Mihály román királyt 1947-ben űzték el a trónról, ezután vonult száműzetésbe. Először Görögországban, majd Angliában élt, végül Svájcba költözött, itt született Irén is. Most közleményt adott ki, melyben azt írja, nagyon elkeseríti a lányáról szóló hír.

Őfelsége és az egész királyi család reméli, hogy az amerikai igazságszolgáltatás és az oregoni bíróságik az ügyet gyorsan és méltányosan oldják meg.

Irén a király öt lánya közül a harmadik, férje John Wesley Walker, aki korábban helyettes sheriffként dolgozott Oregonban. Irén 1983-ban költözött Oregonba, előtte Texasban élt. Walkerhez 2007-ben ment feleségül.