AK-47-essel lövöldöztek egy amerikai általános iskolában

2013.08.21. 00:05
Egy 19 éves fiatalember hat lövést adott le egy Georgia állambeli általános iskola épületében. Senki nem sérült meg, a támadót a rendőrség őrizetbe vette.

A férfi az Atlanta melletti Ronald E. McNair Discovery Learning Academy nevű általános iskolában nyitott tüzet helyi idő szerint ma délután. Hogy pontosan kire és miért lőtt, azt a rendőrség egyelőre nem hozta nyilvánosságra. Az biztosnak tűnik, hogy az AK-47-es géppisztollyal felfegyverzett férfinél más kézifegyver is volt, és a helyszínre kiérkező rendőrökre "az iskola egyik irodájának ablakaiból célzott lövéseket adott le."

A támadó elbarikádozta magát az iskola épületében, és túszul ejtett pár irodai dolgozót, majd feladta magát. Hat lövést adott le, amit a rendőrök viszonoztak. A rövid tűzpárbajban senki nem sérült meg. A 19 éves gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette. Azt sem tudni, van-e bármilyen kapcsolata az iskolával. Az iskolát kiürítették, a diákokat a szüleik gondjaira bízták.

Idén januárban az észak-houstoni Lone Star College egyik campusán dördültek lövések, Texas államban. Három áldozatot vittek kórházba lőtt sebbel. Tavaly decemberben 27 ember halt meg a connecticuti Sandy Hook általános iskolai ámokfutásban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport