Botond, Mózes
EUR 385,21 Ft
USD 369,58 Ft
12 °C
29 °C

Leállatozta, erdőbe küldte volna a szomszéd autista unokáját

2013.08.22. 11:50

A kanadai ügyészség szerint nem gyűlölet-bűncselekmény, hogy egy névtelen levélíró arra szólított fel egy családot, hogy öljék meg autista gyereküket – írja a USA Today. „A gyűlölködő nyelvezet ellenére az ügyészség szerint a levél nem üti meg a gyűlölet-bűncselekmény mércéjét″ – nyilatkozta a durhami rendőrség.

A névtelen levelet múlt héten kapta Brenda Millson newcastle-i lakos, ebben arra szólítják fel, hogy költözzön el, vagy részesítse eutanáziában autista unokáját. Aláírás helyett ez szerepelt a levél alján: „Egy dühös anya″. Millson 13 éves unokája nyáron sok időt szokott nála tölteni, a levélíró arra panaszkodott, hogy a fiú üvöltő hangokat ad ki, amikor kint van a kertben.

„Halálra rémíti a normális gyerekeimet! Élj egy lakókocsiban az erdőben az állat gyerekkel!″ – írta a levélíró. Mióta a történet megjelent a sajtóban, a családot elárasztják a jókívánságok és a támogató üzenetek.

A rendőrség most más bűnügyi kategóriát keres, hogy az esettel kapcsolatban mégis eljárás indulhasson.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek