Vanda, Paula
-4 °C
3 °C

Obama felhívta Amerika új hősét

2013.08.23. 08:56 Módosítva: 2013.08.23. 09:58

Barack Obama felhívta telefonon azt a lányt, aki szerdán egy órán keresztül beszélt egy AK-47-essel hadonászó túszejtővel. Az amerikai elnök csütörtökön köszönetet mondott Antoinette Tuffnak, hogy megakadályozta a mészárlást a Georgia állambeli általános iskolában. A Fehér Ház közleménye szerint Obama a családja nevében a lány bátorságát is méltatta, és hősnek nevezte őt.

Az Atlantic Wire cikke szerint Tuff, az iskola könyvelője egy irodában győzte meg Brandon Hillt arról, hogy ne lőjön le ártatlan gyerekeket. A férfi közben végig kézben tartotta gépfegyverét, sőt, közben meg is töltötte azt.

Az elnök csütörtökön éppen akkor érte utol a bátor nőt, amikor az a CNN interjújára készült. Tuff szerint a hívás egyszerűen elképesztő volt, és Obama hangja „a legjobb hang volt, amit valaha hallhatott”. Obama azt is elmondta a lánynak, reméli, hogy egy napon személyesen is találkoznak majd.

Az incidens óta a 911 nyilvánosságra hozta azt a felvételt, amelyen Tuff a diszpécserrel beszél, miközben Hillt is nyugtatni próbálja. "Minden rendben lesz, édesem; csak azt akarom, hogy tudd, szeretlek, ok?" – mondta a könyvelő a géppisztolyos támadónak. A 911-nél dolgozó diszpécser a sajtónak elmondta, még soha nem volt dolga ilyen nyugodt és magabiztos emberrel. Tuff állítja, soha nem félt még ennyire életében, de ettől még nem tartja magát hősnek.

A támadó, Brandon Hill saját bevallása szerint mentális problémákkal küzd, viszont nincs pénze kezelésre. Mivel Tuff szimpatikusnak találta a férfit, pénzgyűjtésbe kezdett, hogy segítse őt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport