Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Stefánia
3 °C
8 °C

Újabb csoportos nemi erőszak Indiában

2013.08.23. 08:38

Újabb csoportos nemi erőszak okozott közfelháborodást Indiában: ezúttal egy 22 éves fotóriporter lányt erőszakoltak meg Mumbaiban – írta internetes oldalán a Times of India napilap.

A bűncselekmény egy elhagyott textilgyár területén történt csütörtök este.

A lány – aki egy életmódmagazin fotósaként dolgozik – egy férfi kísérővel fényképezni ment a metropolisz tengerparti részétől nem messze eső Shakti Mills épületegyütteshez, ahol öt férfi megjegyzéseket tett a lányra és molesztálni kezdte. A lány férfi kísérője megpróbált közbelépni, de összekötözték, és a lányt a romos épület egyik sarkába vitték, ahol legalább hárman megerőszakolták. Az áldozatot súlyos belső sérülésekkel szállították kórházba.

A lány állapota az orvosok szerint stabil.

A rendőrség közzétette az öt gyanúsított fantomképét, és húsz embert kihallgatott. A BBC úgy tudja, 16 embert vettek őrizetbe a történtek kapcsán

Eddig Mumbait tartották a nők számára az egyik legbiztonságosabb városnak Indiában.

Az eset azért okozott a szokásosnál is nagyobb felháborodást, mert kísértetiesen hasonlít arra a decemberi újdelhi tragédiára, amikor egy 23 éves diáklányt egy mozgó buszon erőszakolt meg és bántalmazott bestiálisan öt férfi, miután a barátját összekötözték. A lány két héttel később belehalt sérüléseibe. A nemi erőszak hat elkövetőjét – köztük egy fiatalkorút – a rendőrség elfogta. Egyiküket márciusban holtan találták cellájában. Az öt életben lévő férfit életfogytig tartó börtönnel sújthatják. Ítélethirdetés a következő hetekben várható.

Az eset miatt országszerte tiltakozó megmozdulások voltak, aminek hatására szigorították a vonatkozó törvényeket, és próbáltak javítani a rendőrök hozzáállásán. Beszámolók szerint Indiában a rendőrség nem minden esetben foglalkozik komolyan azokkal a feljelentésekkel, amelyeket nemi erőszak áldozatául esett nők tesznek.