Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Megint nyugat felé kalandozunk

2013.08.27. 14:19

Három magyar betörőbanda is fosztogatott Ausztria keleti részén, a központjuk Kapuvár és Csorna, Iván, illetve Zalaegerszeg volt.

Tavaly március és december között több mint kétszázötvenszer törtek be, Burgenlandban, Alsó-Ausztriában és Stájerországban. Családi házakból és mezőgazdasági épületekből, de klubokból is loptak, főleg bicikliket és szerszámokat. Az okozott kár 652 ezer euró (194 millió forint). Az osztrák belügyminiszter szerint éjszaka, a mezőkön és a kerteken keresztül közelítették meg a kiszemelt épületeket.

A magyar és az osztrák rendőrség együtt fogta el őket, és erről közösen, Bécsben tartott sajtótájékoztatót Pintér Sándor magyar, és Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter. Tíz embert vettek őrizetbe, de további tizenhármat szintén „felkutattak”. Az osztrák–magyar együttműködés alapját erősíti az együtt alapított Közép-európai Rendőrakadémia is.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek