Huba
16 °C
33 °C
Index - In English In English Eng

Senkit nem vettek fel az egyetemre

2013.08.27. 16:50 Módosítva: 2013.08.27. 16:53

Az összes felvételiző, csaknem 25 ezer fiatal bukott meg a Libériai Egyetem felvételi vizsgáján. Az intézmény a felvételizők gyenge angoltudásával és eltökéltségük hiányával magyarázta az eredményt.

A Libériai Egyetem a 4,5 millió lakosú afrikai ország két állami felsőoktatási intézményének egyike. A felvételi vizsga költsége 5500 forintnyi összegbe került, ezt is bukta minden jelentkező.

A felvételi következményeként nem lesz egyetlen "gólya" sem az egyetemen, amely egyébként túlzsúfolt, így valamelyest enyhül a helyszűke. Etmonia David-Tarpeh oktatási miniszter hihetetlennek nevezte a vizsgaeredményt, és közölte, találkozni akar az egyetem vezetőségével.

Tisztában vagyok iskolarendszerünk gyengeségeivel, de nagyon furcsállom, hogy egyetlen diák sem akadt, aki megfelelt volna a követelményeknek. Olyan ez, mint egy tömegmészárlás

- idézte őt a BBC.

Az egyetem szóvivője szerint a felvételizők semmit sem tudnak az angol nyelv működéséről, a kormánynak kellene valamit tennie. A háborúnak tív éve vége, tovább kell lépnünk.