Emberrablással viccelt, csak ő nevetett

2013.08.28. 13:23

Furcsa ötlettel próbált vicces lenni egy furcsa nevű New Jersey-i fiú. Andriy Mykhaylivskyy létrehozott egy női kamuprofilt Facebookon, aztán jelentette a rendőrségen, hogy a képzelt lányt elrabolták, írta a CNN.

A 18 éves srác sztorija szerint a Kate Brianna Fulton nevű lányt Bulgáriába vitték emberrablók, és 50 ezer dolláros váltságdíjat kértek érte. A lány szintén hamis Twitter-profilján még egy segítségkérő üzenet is megjelent. Mykhaylivskyy ezt megelőzően egy éven keresztül el tudta hitetni egy középiskolai osztálytársával, hogy Kate létezik. Mivel a kamulány és a becsapott osztálytárs jó kapcsolatot ápoltak online, a fiú maga jelentette be Kate eltűnését a kelet-európai követségeken.

A bejelentés alapján a hatóságok keresni kezdték a lányt bulgáriai hotelekben és hostelekben, de természetesen nem találták. Miután online is nyomozni kezdtek, a szálak hamarosan Mykhaylivskyy-ig vezették őket. A fiú végül az amerikai Külügyminisztérium nyomozóinak ismerte el, hogy csak viccelt.

A hatóságok nem nevettek, de ötezer dolláros óvadék mellett elengedték Mykhaylivskyy-t, azzal a feltétellel, hogy folytatja az iskolát, az internetet pedig kizárólag oktatási célokra használja a jövőben.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM