11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26.
Lengyelország 2
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 2
Dánia 1
974 Stadion D csoport
20:00, November 26. ÉLŐ
Argentína 1
Mexikó 0

Terrortámadást akadályoztak meg a Szuezi-csatornán

2013.09.01. 00:40

Teherhajó elleni terrortámadást akadályoztak meg a fegyveres hatóságok a Szuezi-csatornán szombaton – jelentette be a csatornát ellenőrző hatóság vezetője, Mohab Memis. A Cosco Asia nevű, panamai zászló alatt közlekedő hajó elleni támadás célja az lett volna, hogy megzavarja a közlekedést a csatornán.

A merénylet során egyes beszámolók szerint két robbanás is történt. A hajó és szállítmánya sértetlen maradt, a forgalom zavartalan.

A csatorna mentén fekvő, Egyiptomhoz tartozó Sínai-félsziget északi részében egyfajta törvényen kívüli állapot uralkodik, a térségben az iszlamista exelnök, Mohamed Murszi július eleji elűzése óta több fegyveres támadást követtek el.

A Szuezi-csatornán haladt át a napokban a USS San Antonio amerikai hadihajó, amely szombation csatlakozott az Egyesült Államok térségbeli flottájához. Jóllehet az amerikai kormányzat hivatalos közlése szerint a hajó útjáról már korábban döntöttek, olyan időszakban érkezett a térségbe, amikor Washington egy Szíria elleni katonai beavatkozásra készül.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport