Olivér
4 °C
8 °C

A Féreg meglátogatja barátját, Kimet

2013.09.03. 11:03

Dennis Rodman egykori NBA-játékos ismét Észak-Koreába utazott, hogy találkozzon az ország diktátorával, vagy ahogy ő fogalmazott: „barátjával, Kimmel”, írja a BBC.

Rodman „kosárlabda-diplomatának” tartja magát, és Kim Dzsongun nagyon szereti a kosárlabdát. Elmondta, hogy a májusban bebörtönzött Kenneth Bae ügyéről nem fognak tárgyalni. Az amerikai turistát „kormányellenes tevékenységért” tizenöt év kényszermunkára ítéltek. Bűne az volt, hogy novemberben lefotózott néhány éhező gyereket.

A Féreg néven elhíresült sportoló márciusban elérte azt, ami eddig az Egyesült Államok egyetlen hivatalos képviselőjének sem sikerült: találkozott Kimmel, sőt, a Harlem Globetrotters bemutatócsapatának turnéján a tenyerén hordozta őt a diktátor.

Rodman most azt mondta, hogy nem ígért semmit, látogatása csak egy baráti gesztus. Szeretné beindítani a kosárlabda-bajnokságot Észak-Koreában.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?