Putyin bizonygatja, hogy nem homofób

2013.09.04. 15:15

Nyugat-Európában egyre többen feszegetik azt a kérdést, hogy a 2014-es téli olimpián mennyire veszik majd komolyan a melegprogandát tiltó törvényt. Eszerint pénzbírságot vagy tizenöt nap fogházat is kaphat az, aki például szivárványszínű zászlót visz magával.

Vlagyimir Putyin orosz elnök most azt bizonygatta az AP hírügynökségnek, hogy Oroszországban nem bánnak rosszul a melegekkel.

Biztosítom önöket, én is dolgozom együtt ilyen emberekkel, néha még ki is tüntetem őket a különböző területeken elért eredményeikért. Teljesen normális a viszonyom velük, igazán semmi rendkívülit nem látok ebben.

Putyin szerint az oroszok például Csajkovszkijt is szeretik, pedig róla a legtöbben azt gondolják, meleg volt.

A helyzet az, hogy tényleg nem emiatt szeretjük. De jó zeneszerző, és mind szívesen hallgatjuk a műveit.

A Guardian ugyanakkor arról is ír, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak az orosz szervezők eddig elég ellentétes üzeneteket küldtek. Egyrészt megígérték, hogy nem diszkriminálják majd a melegeket Szocsiban, másrészt a sportminiszter augusztusban azt is kijelentette, hogy az olimpia alatt is végrehajtják majd a propagandát tiltó törvényt.

A téli olimpiát február 7. és 23. között rendezik meg. Szocsi közel van az Észak-Kaukázushoz, ahol a muszlimok a hivatalosan véget ért csecsen háború óta továbbra is lázadoznak. Putyin ezzel kapcsolatban azt mondta, a hatóságok garantálják majd a biztonságot.

Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM