5,5 milliót kapott a pénisz alakú szívószálas tanárnő

2013.09.09. 20:37

16 ezer font, vagyis csaknem 5,5 millió forintnyi kártérítést nyert egy brit nő, akit korábban többek között alá nem támasztott vádak alapján rúgtak ki tanári állásából, írja a Daily Mail. Paula Williams pedagógusként dolgozott, amikor megjelent róla egy kép a Facebookon, amelyen egy pénisz alakú szívószállal iszik egy karácsonyi bulin. A kétgyermekes, 45 éves anyuka kirúgásához az is hozzájárult, hogy egy kollégája hallotta, amint egy játszótéren káromkodik. A nőre olyan vádakat is rákentek, mint hogy „szexi kis bestiának" nevezett egy gyereket.

Williamst tavaly májusban rúgták ki a staffordshire-i általános iskolából, ahol húsz éve dolgozott, ebből kilenc éven át önkéntesként. Már akkor fellebbezett a döntés ellen, és tisztességtelen elbocsátás címén munkaügyi bíróságra vitte az ügyet. Állítja, nem a pénz miatt tette, hanem mert ő sohasem mondott olyat, amivel megvádolták. A nő azt mondja, nagyon örül, hogy lezárult az ügy, mert az kihatott az egészségére, és mivel nem volt keresete, egyébként is nagyon megnehezítette az életét, illetve az élettársáét, akinek emiatt túlóráznia kellett.

Williams azt mondta, az ő szavával szemben egyetlen tanár szava állt, ő számolt be az állítólagos káromkodásról. Hogy bejelentést is ő tett-e, azt a tanárnő nem tudja. Egy másik korábbi munkatársa viszont megvédte a vádakkal szemben, de róla sem tudja, ki lehetett.

A Facebookon megjelent képekről a volt tanár azt mondta: három kérdéses kép volt. Kettőn iskolás lánynak öltözve bulizott egy 40. születésnapi szülinapi partyn, a harmadikon pedig a pénisz alakú szívószállal ivott egy karácsonyi céges bulin. Mint mondta, a szívószál ajándék volt egy titkos mikulástól, tehát valójában nem tudja, hogy kitől kapta. Ezt a képet ráadásul nem ő töltötte fel, hanem egy ismerőse, aki meg is jelölte rajta. Williams szerint nevetséges, hogy fennakadt az eseten a vezetőség.

A munkaügyi bíróság szerint az iskola hibázott, amikor nem adott egyértelmű utasításokat Williamsnek arról, hogy milyen hangnemet szabad megütnie munka közben. Hibáztak akkor is, amikor nem ellenőrizték, hogy tényleg elhangzott-e az a bizonyos káromkodás. A bíróság hangsúlyozta azt is, hogy a beöltözős karácsonyi buli képeit nem a pedagógus töltötte fel.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM