Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Rendőröket hívtak Zimmermanra

2013.09.09. 21:22 Módosítva: 2013-09-09 23:38:38

Hétfő este elfogták George Zimmermant, mert fegyverrel hatolt be egy floridai házba. Tettének oka nem ismert, de annyi bizonyos, a ház tulajdonosainak neve (Dean) azonos felesége leánykori nevével. Azt is tudni lehet, hogy a felesége a napokban jelentette be, hogy elválik tőle.

A 29 éves George Zimmerman azzal vált közismertté, hogy tavaly februárban hirtelen felindulásból meggyilkolta a 17 éves afroamerikai Trayvon Martint. A történet azzal kezdődött, hogy felhívta a rendőrséget, és arról tett bejelentést: „egy rendkívül gyanús” alak céltalanul bóklászik az esőben. A rendőrség ügyeletese azt tanácsolta neki, hogy ne kövesse az illetőt, és járőröket küldött a helyszínre. Zimmerman azonban nem fogadta meg a tanácsot, és követte, majd megölte a fiút.

A férfit idén júliusban felmentették a vád alól. Az esküdtszék előre meg nem fontolt szándékkal (erős felindulásban) elkövetett emberölésben találhatta volna bűnösnek Zimmermant, de nem találta megalapozottnak a vádat. Ez Amerika-szerte komoly tiltakozásokat váltott ki afroamerikai és jogvédő szervezetek részéről.

Bár az első hírek erről szóltak, a rendőrség azt közölte, hogy a férfi a mostani ügy miatt nem került előzetesbe.