Eltüntette logóját a baleset után a thai légitársaság

2013.09.09. 18:23

Tizennégyen megsérültek, miután leszállás közben megcsúszott és leszaladt a futópályáról a Thai Airways egyik utasszállító gépe. A baleset után ideiglenesen lezárták a kifutópályát, a thai polgári repülésnél pedig vizsgálat indult, mivel landoláskor szikrákat láttak a hajtómű közelében lévő jobboldali futóműnél.

A baleset hírét és a repülőgép fotóit azonban elsősorban azért kapta fel a média, mert a légitársaság amatőr módon próbálta meg menteni jó hírét. A baleset után rögtön a helyszínre küldtek néhány munkást egy-két vödör fekete festékkel, hogy azzal kitakarják a gép logóját. Ez egy hófehér gép esetében, néhány évvel ezelőtt még tényleg segíthetett volna, mivel azonban a baleset után képek azonnal terjedni kezdtek a Twitteren és a Facebookon is, illetve mivel az egész gép a légitársaság jellegzetes színeire van festve, gyakorlatilag teljesen felesleges volt az egész akció.

A thai légitársaságnál dolgozó szakember a Guardiannek azt mondta,a logók lefestése a Star Alliance hivatalos kríziskommunikációs stratégiájának a része, ezt ajánlják ilyen balesetek esetében. Ezzel védenék a csoport többi tagjának hírnevét is. A Star Alliance viszont ezt cáfolta, szerintük náluk nincs ilyen szabály.

A légitársaság közleménye szerint a dél-kínai Kuangcsouból a thaiföldi fővárosba, Bangkokba tartó járat fedélzetén 288 utas és 14 tagú legénység utazott. Miután a gép megállt a füvön, az utasok felfújható vészcsúszdán hagyták el a fedélzetet, többen ekkor sérültek meg. Őket egy bangkoki kórházba szállították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport