Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Általános iskolások vertek meg egy tanárt

2013.09.10. 13:59

Ivan Janeš matematikatanárt vasárnap durván megverték általános iskolás korú támadói, miközben a családjára várt az újvidéki vasútállomás melletti parkban, írja a magyarszo.com. A férfi elmondása szerint a 12-15 év közötti támadók azt kiabálták neki, hogy „buzi vagy”.

A tanár a közeli benzinkúton felpumpálta a kerékpárja gumiját, majd leült az egyik padra, hogy megvárja a feleségét és kislányát. Először néhány fiú ment oda hozzá, hogy megkérdezzék, mennyi az idő, majd félreálltak, hogy bevárják a többieket is. Ekkor a legfiatalabbnak tűnő srác lépett oda hozzá a kérdéssel, hogy ismer-e buzikat.

A férfi azt válaszolta nem, mire a fiú elordította magát, hogy „te vagy a buzi”, majd az egész társaság a tanárnak esett, ütlegelni, rugdosni kezdték. A tanár lőször védekezni akart, de arra gondolt, mégiscsak gyerekekről van szó, ezért el akart a kerékpárjával hajtani. A fiúk azonban lelökték a bicikliről, tovább ütlegelték.

Amikor a gyerekek abbahagyták az ütlegelést otthagyták a tanárt magatehetetlenül a földön fekve, törött orrcsonttal. A Tartományi Klinikai Központ szóvivője megerősítette, hogy Janešt felvették a fül-orr-gégészetre, ellátták sérüléseit, majd hazaengedték otthoni ápolásra. A rendőrség még aznap este hívták, hogy két fiatalt ismerjen fel, de ezek jóval idősebbek voltak azoknál, akik őt megverték.